Синтетикалық және табиғи азық-түлік қоспаларының химиясы мен технологиясы

  • Пәннің мақсаты – студенттердің тағам өнеркәсібінде қолданылатын синтетикалық және табиғи тағамдық қоспалардың химиялық табиғаты, қасиеттері, алыну әдістері және қолданылуы туралы білімін қалыптастыру. Курс қоспалардың жіктелуін, олардың әсер ету механизмдерін, технологиялық функцияларын (консерванттар, антиоксиданттар, бояғыштар, хош иістендіргіштер, эмульгаторлар және т.б.), сондай-ақ химиялық реакцияларды, синтез және экстракция технологияларын, тазарту мен тұрақтандыру әдістерін, қоспалардың тағам өнімдері мен тұтынушылардың денсаулығына әсерін талдауды қамтиды.
  • Образовательная программа 6B07208 Тамақ өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top