Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07208 Тамақ өнімдерінің технологиясы в Қарағанды индустриялық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ технологиясы саласында заманауи стандарттар мен нарық талаптарына сай қауіпсіз әрі инновациялық өнімдерді жасап шығаратын, өндірістік процестерді тиімді ұйымдастырып, енгізіп және басқара алатын бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Қарағанды индустриялық университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Математика 1
Кәсіпкерліктегі экономика, құқық және қаржы
Инклюзивті мәдениеттің негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Инженерлік графика
Физика 1
Математика 2
Химия
-
2 Оқу жылы
Физика 2
Органикалық химия
Аналитикалық химия
Физикалық химия
Биология және микробиология негіздері
Азық-түлік өнеркәсібіндегі жоғары молекулалық қосылыстар
Сүт өнеркәсібіндегі инновациялық технологиялар
Азық-түлік өнеркәсібіндегі полимерлердің химиясы және физикасы
Коллоидтық химия
Алкогольсіз және алкогольді сусындар технологиясы
Жалпы химиялық технология
-
3 Оқу жылы
Азық-түлік өндірістері технологиясының негіздері
Майлы дақылдарды өңдеу жабдықтары мен технологиясы
Тамақ өнеркәсібінде еңбек қорғау
Заманауи азық-түлік өндірістерінің технологиялық жабдықтары
Өсімдік майлары мен майлар технологиясы
Азық-түлік кәсіпорындарының жалпы санитариясы
Биологиялық белсенді қоспаларды өндіру технологиясы
Ет, ет және балық өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің молекулалық химиясы
Ауыл шаруашылығы шикізатын өңдеу технологиясы
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өндіруді интенсификациялау
Азық-түлік қоспаларын өндірудегі жоғары технологиялық тәсілдер
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің биохимиясы
Азық-түлік өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
-
4 Оқу жылы
Азық-түлік өнімдерін қаптау және сақтау бойынша инновациялық технологиялар
Еңбек қауіпсіздігі, тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі және тұрақты дамудың қағидаттары
Азық-түлік өнеркәсібінде ақпараттық технологиялар және жасанды интеллект
Ғылыми зерттеулер негіздері
Функционалды және байытылған өнімдер технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі және сапа бақылауы
Академиялық хат / Academic writing
Синтетикалық және табиғи азық-түлік қоспаларының химиясы мен технологиясы
Өнеркәсіптік экология
Азық-түлік өндірістерінің экологиясы және қауіпсіздігі
Ферменттелген өнімдер технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының гигиенасы және эпидемиологиясы
Азық-түлік өнімдерін мемлекеттік реттеу
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Азық-түлік өнімдерін стандарттау және сертификаттау
Азық-түлік өндірістерінің экономикасын ұйымдастыру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Экономикалық, құқықтық және қаржылық әсер етуші себептері басқарушылық шешімдерге әсерін талдау
- Әділетті, ашық әрі қолжетімді әлеуметтік орта құру үшін сыбайлас жемқорлыққа қарсы көзқарасты, құқықтық жауапкершілікті және инклюзивті ойлауды көрсету
- Тамақ өндірісі технологияларын әзірлеу және оңтайландыру саласындағы қолданбалы міндеттерді шешу үшін жаратылыстану және инженерлік ғылымдардың негізгі заңдары мен әдістерін қолдану
- Ғылыми зерттеулер жүргізу, алынған нәтижелерді академиялық стильде, академиялық адалдық пен ғылыми әдеп қағидаттарын сақтай отырып талдау және ұсыну, сондай-ақ өзіндік білім алу дағдыларын және кәсіби өсуге деген ұмтылысты көрсету
- Тамақ өнімдерінің сапасы, тұрақтылығы мен тағамдық және нутриенттік құндылығын сақтауына әсер ететін өндірістің барлық кезеңдеріндегі биохимиялық және химиялық үдерістерді талдау және бақылау
- Шикізаттың, аралық өнімдердің және дайын өнімнің сапасына жүйелі бақылауды зертханалық талдау және сынақ әдістері арқылы жүзеге асыру
- Тамақ өнімдерінің жіктелуін, олардың тауарлық қасиеттерін, қаптама мен таңбалауға қойылатын талаптарды түсіну, сондай-ақ тауартану әдістері мен құралдарын қолдана отырып, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне сараптама жүргізу
- Тамақ өнімдерінің тұтынушылық сипаттамаларын жақсартуға арналған дайындау құрамын, қаптама материалдарын және технологияларды әзірлеу және оңтайландыру мақсатында жоғары молекулалық қосылыстар мен полимерлердің құрылымын, қасиеттерін және жүріс-тұрысын талдау
- Тамақ өнеркәсібінде қолданылатын технологиялық жабдықтардың жұмыс қағидалары мен түрлерін, соның ішінде өңдеу, қаптау, сақтау және сапаны бақылау машиналарын түсіну және бағдарлану
- Тамақ өнеркәсібінде қолданылатын технологиялық жабдықтардың жұмыс қағидалары мен түрлерін, соның ішінде өңдеу, қаптау, сақтау және сапаны бақылау машиналарын түсіну және бағдарлану
- Саладағы инновациялық үрдістерді, сапа, қауіпсіздік, сертификаттау және экологиялық тұрақтылық талаптарын ескере отырып, ет, балық, сүт, нан-тоқаш, кондитерлік өнімдер, сусындар мен тағамдық майларды өндірудің барлық кезеңдеріне арналған технологиялық регламенттерді әзірлеу және енгізу
- Технологиялық жобалау қағидаларын, соның ішінде құрамдас бөліктерді іріктеу, байыту, ашыту және басқа да технологиялық әсерлердің тиімділігін бағалауды ескере отырып, биологиялық белсенді қоспалар мен функционалдық өнімдердің дайындау құрамын әзірлеу, сондай-ақ түпкі өнімнің сапасы, қауіпсіздігі және функционалдық құндылығына бағдарлану
- Тамақ өнімдерінің өмірлік айналымының барлық кезеңінде сапа мен қауіпсіздік басқару жүйелерін енгізу, қауіпсіздікке, экологиялық тазалыққа, сапаға және санитарияға қатысты стандарттар мен нормативтердің сақталуын қамтамасыз ете отырып, бақылау, қадағалау және автоматтандырылған бақылау үшін сандық технологияларды пайдалану
- Қоғамдық тамақтану және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының санитариялық жағдайына талдау жүргізу негізінде ластану мен індеттердің таралу қаупінің алдын алу және оны төмендету бойынша шараларды әзірлеу
- Өндірістік учаскелердегі еңбек қорғау, өрт қауіпсіздігі, өндірістік және экологиялық қауіпсіздік жағдайын бағалап, оларды қамтамасыз ету шараларын айқындау