Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07208 Тамақ өнімдерінің технологиясы в Қарағанды индустриялық университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Экономикалық, құқықтық және қаржылық әсер етуші себептері басқарушылық шешімдерге әсерін талдау
  • Әділетті, ашық әрі қолжетімді әлеуметтік орта құру үшін сыбайлас жемқорлыққа қарсы көзқарасты, құқықтық жауапкершілікті және инклюзивті ойлауды көрсету
  • Тамақ өндірісі технологияларын әзірлеу және оңтайландыру саласындағы қолданбалы міндеттерді шешу үшін жаратылыстану және инженерлік ғылымдардың негізгі заңдары мен әдістерін қолдану
  • Ғылыми зерттеулер жүргізу, алынған нәтижелерді академиялық стильде, академиялық адалдық пен ғылыми әдеп қағидаттарын сақтай отырып талдау және ұсыну, сондай-ақ өзіндік білім алу дағдыларын және кәсіби өсуге деген ұмтылысты көрсету
  • Тамақ өнімдерінің сапасы, тұрақтылығы мен тағамдық және нутриенттік құндылығын сақтауына әсер ететін өндірістің барлық кезеңдеріндегі биохимиялық және химиялық үдерістерді талдау және бақылау
  • Шикізаттың, аралық өнімдердің және дайын өнімнің сапасына жүйелі бақылауды зертханалық талдау және сынақ әдістері арқылы жүзеге асыру
  • Тамақ өнімдерінің жіктелуін, олардың тауарлық қасиеттерін, қаптама мен таңбалауға қойылатын талаптарды түсіну, сондай-ақ тауартану әдістері мен құралдарын қолдана отырып, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне сараптама жүргізу
  • Тамақ өнімдерінің тұтынушылық сипаттамаларын жақсартуға арналған дайындау құрамын, қаптама материалдарын және технологияларды әзірлеу және оңтайландыру мақсатында жоғары молекулалық қосылыстар мен полимерлердің құрылымын, қасиеттерін және жүріс-тұрысын талдау
  • Тамақ өнеркәсібінде қолданылатын технологиялық жабдықтардың жұмыс қағидалары мен түрлерін, соның ішінде өңдеу, қаптау, сақтау және сапаны бақылау машиналарын түсіну және бағдарлану
  • Тамақ өнеркәсібінде қолданылатын технологиялық жабдықтардың жұмыс қағидалары мен түрлерін, соның ішінде өңдеу, қаптау, сақтау және сапаны бақылау машиналарын түсіну және бағдарлану
  • Саладағы инновациялық үрдістерді, сапа, қауіпсіздік, сертификаттау және экологиялық тұрақтылық талаптарын ескере отырып, ет, балық, сүт, нан-тоқаш, кондитерлік өнімдер, сусындар мен тағамдық майларды өндірудің барлық кезеңдеріне арналған технологиялық регламенттерді әзірлеу және енгізу
  • Технологиялық жобалау қағидаларын, соның ішінде құрамдас бөліктерді іріктеу, байыту, ашыту және басқа да технологиялық әсерлердің тиімділігін бағалауды ескере отырып, биологиялық белсенді қоспалар мен функционалдық өнімдердің дайындау құрамын әзірлеу, сондай-ақ түпкі өнімнің сапасы, қауіпсіздігі және функционалдық құндылығына бағдарлану
  • Тамақ өнімдерінің өмірлік айналымының барлық кезеңінде сапа мен қауіпсіздік басқару жүйелерін енгізу, қауіпсіздікке, экологиялық тазалыққа, сапаға және санитарияға қатысты стандарттар мен нормативтердің сақталуын қамтамасыз ете отырып, бақылау, қадағалау және автоматтандырылған бақылау үшін сандық технологияларды пайдалану
  • Қоғамдық тамақтану және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының санитариялық жағдайына талдау жүргізу негізінде ластану мен індеттердің таралу қаупінің алдын алу және оны төмендету бойынша шараларды әзірлеу
  • Өндірістік учаскелердегі еңбек қорғау, өрт қауіпсіздігі, өндірістік және экологиялық қауіпсіздік жағдайын бағалап, оларды қамтамасыз ету шараларын айқындау
Top