Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Азық-түлік өнімдерінің биохимиясы
-
Пәннің мақсаты – студенттердің тағам өнімдерінің химиялық құрамы, биологиялық макромолекулалар және оларда жүретін химиялық реакциялардың механизмдері туралы жүйелі білімін қалыптастыру. Дисциплина тірі организмде өтетін алмасу процестерін, ақуыздардың, аминқышқылдарының, көмірсулардың, липидтердің химиялық түрленуін, ақуыздардың химиясын, ақуыздардың аминқышқылдық құрамын, ДНҚ және РНҚ нуклеин қышқылдарының химиясын, көмірсуларды, моносахаридтерді, липидтерді, дәрумендерді зерттейді. Дисциплина сондай-ақ биохимияның азық-түлік өнеркәсібіндегі маңызды мәселелерді шешудегі рөлін қарастырады.
-
Образовательная программа 6B07208 Тамақ өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 3
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 3
-
Семестр 2