Биотехнологиялық өндірістің токсикологиялық қауіпсіздігі

  • Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету. Маңызды бақылау нүктелері бойынша қауіпті талдау жүйесі. ҚР - дағы Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің нормативтік-заңнамалық негізі. Азық-түлік қауіпсіздігі және бағалаудың негізгі критерийлері. Микробиологиялық және вирустық қауіптер. Сыртқы ортадан бөгде заттар. Шетелдік ластаушы заттардың жіктелуі-ксенобиотиктер. Металл ластануы. Радиоактивтілік және иондаушы сәулелену туралы негізгі түсініктер. Тамақ өнімдеріндегі нитраттар мен нитриттердің негізгі көздері. Нитраттар мен нитриттердің адам ағзасына биологиялық әсері. Азық-түлік шикізатындағы нитраттар мен нитриттерді азайтудың технологиялық әдістері. Тамақ өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top