Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Биотехнологиялық өндірістің токсикологиялық қауіпсіздігі
-
Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету. Маңызды бақылау нүктелері бойынша қауіпті талдау жүйесі. ҚР - дағы Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің нормативтік-заңнамалық негізі. Азық-түлік қауіпсіздігі және бағалаудың негізгі критерийлері. Микробиологиялық және вирустық қауіптер. Сыртқы ортадан бөгде заттар. Шетелдік ластаушы заттардың жіктелуі-ксенобиотиктер. Металл ластануы. Радиоактивтілік және иондаушы сәулелену туралы негізгі түсініктер. Тамақ өнімдеріндегі нитраттар мен нитриттердің негізгі көздері. Нитраттар мен нитриттердің адам ағзасына биологиялық әсері. Азық-түлік шикізатындағы нитраттар мен нитриттерді азайтудың технологиялық әдістері. Тамақ өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау.
-
Образовательная программа 7M05105 Биотехнология және биологиялық қауіпсіздік
-
Несиелер 6
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1