Азық-түлік биотехнологиясы және биоқауіпсіздік

  • Азық-түлік биотехнологиясының қазіргі жағдайы. Болашақтың тамағы. Биотехнологиялық жолмен алынған тағамдық қоспалар мен ингредиенттерді қолдану. Генетикалық түрлендірілген тамақ көздері. Азық-түлік өндірісінде ақуыз препараттарын қолдану мүмкіндіктері. Тағамдық ақуызды алу. Микроорганизмдердің көмегімен липидтерді алу. Типтік ашыту процестері және олардың маңызы. Ашытқы өндірісі. Ашытқыны тамақ өнеркәсібінде қолдану. Тамақ өнеркәсібіндегі патогендік микроорганизмдер. Микроорганизмдер-өндірістің зиянкестері, олардың ену жолдары. Тамақтан улану және инфекциялармен күресу әдістері. Токсикоинфекция. Тамақ өнімдерін микробиологиялық және санитарлық-гигиеналық бақылау. Тамақ өндірісін бақылаудың жалпы схемасы. Дезинфекция. Дезинфекция сапасын бақылау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top