Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Азық-түлік биотехнологиясы және биоқауіпсіздік
-
Азық-түлік биотехнологиясының қазіргі жағдайы. Болашақтың тамағы. Биотехнологиялық жолмен алынған тағамдық қоспалар мен ингредиенттерді қолдану. Генетикалық түрлендірілген тамақ көздері. Азық-түлік өндірісінде ақуыз препараттарын қолдану мүмкіндіктері. Тағамдық ақуызды алу. Микроорганизмдердің көмегімен липидтерді алу. Типтік ашыту процестері және олардың маңызы. Ашытқы өндірісі. Ашытқыны тамақ өнеркәсібінде қолдану. Тамақ өнеркәсібіндегі патогендік микроорганизмдер. Микроорганизмдер-өндірістің зиянкестері, олардың ену жолдары. Тамақтан улану және инфекциялармен күресу әдістері. Токсикоинфекция. Тамақ өнімдерін микробиологиялық және санитарлық-гигиеналық бақылау. Тамақ өндірісін бақылаудың жалпы схемасы. Дезинфекция. Дезинфекция сапасын бақылау.
-
Образовательная программа 6B05102 Жануарлар биотехнологиясы және биоинформатика
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 4
-
Семестр 1