Тағам дайындау технологиясы (қ)

  • Пәннің мақсаты: білім алушыларға тағам дайындау негіздерін үйретеді. Әртүрлі тағам дайындау технологияларын оқытып, оларды дайындау дағдыларын қалыптастырады. Тамақтың сапасын анықтау. Тағамның сақтау мерзімін білу. Дұрыс тамақтану негіздері. Көкөністерді кесу түрлері. Механикалық және жылулық өңдеу түрлері. Жартылай фабрикаттар дайындау. Ұннан жасалатын тағамдар. Тағам дайындау саласында студенттердің теориялық білімдері мен практикалық дағдылары қалыптасады,білім біліктерді меңгереді.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top