Үй және тамақтану мәдениеті (қ)

  • Пәннің мақсаты: білім алушыларға адамның тамақтану физиологиясы туралы, құнарлы және емдік тамақтану негіздері мен емдік тамақ өнімдерін жасау принциптері туралы білім беру. Қысқаша мазмұны:тамақтану ғылымының теориялық және практикалық негіздері, құнарлы және емдік тамақтанудың теориялық негіздері, диеталық тамақтану принциптері, азық-түлік өнімдерінің физиологиялық қасиеттері, тамақтанудың тәуліктік рационын құрастырудың физиологиялық-гигиеналық негіздері жайындағы теориялық мәліметтер қарастырылады.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top