Өндірістік микробиология

  • Мақсаты:Болашақ маманды өндірісте санитарлық нормаларды мұқият сақтау қажеттілігіне, қауіпсіз өнім өндіру мен ысыраптардың алдын алуға бағыттайтын микробиологияның техникалық негіздерін игеру. Мазмұны: Курсты оқу барысында пәннің келесі мазмұны ашылады: техникалық микробиологияның пәні мен міндеттері; микроорганизмдердің систематикасы, морфологиясы, физиологиясы; микроорганизмдердің көміртегі қосындыларының түрленуі; ашыту түрлері; целлюлозаның ыдырауы; микроорганизмдердің азот қосындыларының түрленуі; витаминдер, гормондар, аминқышқылдары, азық, ақуыз, липидтер өндірісі; сүрлемдеу және күйдіру кезіндегі микробиологиялық процестер; биологиялықегіншілікті ұйымдастыруда микроорганизмдерді пайдалану.
  • Образовательная программа 7M05123 Биотехнология
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top