Шұжық өндіру технологиясы

  • Пәннің мақсаты: білім алушыларға ет өңдеу өнеркәсібіндегі технологияны дамытудың ең перспективалы бағыттары туралы заманауи түсініктер беру, оның дамуының биохимия, микробиология, биофизика, реология, тағам биотехнологиясының жетістіктерімен байланысын көрсету. Пән мазмұны: шұжықтардың әртүрлі түрлерін (қайнатылған, қайнатылған-ысталған, шикі ысталған және т.б.) өндіру технологиясын зерттейді. Ет шикізатын өңдеу технологиясында нақты ғылыми-зерттеу, ақпараттық іздестіру, әдістемелік мәселелерді шешу үшін іргелі ғылымдардың білімін практикалық жұмысында пайдалануды үйрету; заманауи зертханалық жабдықтарды пайдалану; ғылыми-зерттеу және өндірістік жұмыстарды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top