Дәмді талдау және органолепти-калық бағалау

  • Пәннің мақсаты: дегустация талдауының ғылыми негізделген әдістері мен тәсілдерін меңгеруде теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Пәннің мазмұны: тағам өнімдерін дегустациялау талдауының негіздері, ғылым ретінде органолептика туралы жалпы мәліметтер, органолептиканың психофизиологиялық негіздері, дегустация талдауындағы сараптамалық әдістеме, заманауи дегустация талдауын ұйымдастыру, тағам өнімдеріне дегустация талдауын және сенсорлық бағалау жүргізу әдістері, дегустация актісін жасау және беру тәртібі, органолептикалық талдау жүргізуге арналған үй-жайлар мен жабдықтарға қойылатын талаптар.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top