Жануарлардан алынатын өнімдердегі биологиялық белсенді және тағамдық қоспалар

  • Пәннің мақсаты: жануарлардан алынатын өнімдердегі тағамдық қоспалардың жіктелуін және токсикологиялық-гигиеналық бағасын зерттеу. Пәннің мазмұны: етте тағамдық қоспаларды қолданудың орындылығын қарастырады, сүт өнімдері, консервілер және жартылай фабрикаттар. Тағамдық қоспалардың классификациясы. Биологиялық белсенді қоспалар. Тағамдық қоспалардың экологиялық қауіпсіздігін бағалау, тағамдық қоспалардың тұтынушылық қасиеттері, жануарлардың өнім сапасының көрсеткіштері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top