Ет және сүт өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасы мен қауіпсіздігін бағалау

  • Пәннің мақсаты: ет/сүт шикізатының негізгі функционалдық және технологиялық қасиеттері және олардың шикізатты сақтау және өңдеу технологиялық процесі кезіндегі өзгерістері туралы түсінік қалыптастыру; ет/сүт шикізаты мен ет/сүт өнімдерінің технологиялық және органолептикалық сипаттамаларын анықтаудың негізгі әдістері туралы. Пәннің мазмұны: пән ет/сүт өнімдерінің негізгі топтарын өндірудің технологиялық процестерінің операцияларын технологиялық, физикалық-химиялық, санитарлық-гигиеналық және органолептикалық бақылау принциптерін, тамақ өнімдерінің сапасының негізгі көрсеткіштерінің өзара байланысын зерттейді. қолданылатын шикізаттың сапа көрсеткіштерімен, ет/сүт шикізатын өңдеудің технологиялық процесінің жұмыс параметрлерімен және дайын ет/сүт өнімдерін сақтау шарттарымен танысу.
  • Несиелер 10
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top