Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы Т1

  • Пәннің мақсаты: Әртүрлі сүт өнімдерінің шикізаты ретінде, сүт өнімдерін өндіру технологиясының негіздерімен сүт саласының жай-күйі мен даму перспективасын, сүттің химиялық құрамы мен қасиетін, сүттің жоғары сапасын алуға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптарды игереді. Бастапқы өңдеу және сақтау тәртібін, оның ең құнды қасиеттерін фермада алған сәттен бастап сүт кәсіпорындарына жеткізілгенге дейін сақтауды, сүтке қойылатын талаптарды зерттеу жолдарын меңгереді.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top