Қой өнімдерін өңдеу технологиясы Т2.

  • Пәннің мақсаты: Қой малдарының биологиялық ерекшелігін, одан алынатын ет, жүн өнімділігін өндіру жолдарымен танысу. Ет өнімділігінің көрсеткіштері, жүннің қасиеттеріне әсер ететін факторлармен, оны дайындау стандарттарымен студенттерді таныстыру. Қой тұқымдары туралы, жүн, ет өнімдерін өндіру биотехнологиясы туралы теориялық терең білім беру. Аз шығын шығарып экологиялық таза өнім алу үшін, сондай- ақ қой шаруашылығы өнімдерін өндіру мен оны алғашқы өңдеу негіздерін ұйымдастыру жұмыстарын қазіргі кездегі ғылым жетістіктерімен үйрету.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top