Тамақ өнеркәсібіндегі Биотехнология

  • Пән студенттерге тамақ өнімдерін өндірудегі биотехнологиялық процестердің қолданыс принциптері мен әдістері туралы білім беріп, шикізатты өңдеудің технологиялық схемаларында микроорганизмдерді, ферменттерді және жасуша жүйелерін пайдалану дағдыларын дамытады. Өнеркәсіптік биотехнологияның негіздері, нан өнімдері, сүт, ет, алкогольді өнімдер мен ферменттелген сусындар өндірісінде қолданылатын микроорганизмдердің түрлері мен қасиеттері зерттеледі. Мәдениеттерді өсіру әдістері, биореакторлық процестер, ферментация, биокатализ және биоконсервация талданады. ГМО, ферменттік технологиялар, пробиотиктер мен постбиотиктер мәселелері қарастырылады. Санитария, биологиялық қауіпсіздік және нормативтік реттеу мәселелері талданады. Пән тамақ өндірісінің сапасын, қауіпсіздігін және тұрақтылығын арттыру үшін биотехнологияларды енгізу бойынша құзыреттіліктерді қалыптастыруға бағытталған.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top