Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқа да факторлардың технологиялық процестерге әсерін анықтау.
  • Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау.
  • Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәнін меңгеріп, технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру.
  • Өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын әдістерді қолдану, азық-түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін бақылау, тауарлардың жіктелуін жүргізу.
  • Жасанды интеллект құралдары мен технологияларын пайдаланып, технологиялық ақпаратты алу және өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру.
  • Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру.
  • Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау.
  • Дәлелдемелерге негізделген проблемалар мен қорытындыларды анықтау үшін әлемді түсіндіретін әдіснамалар негіздерін қолдану, кәсіби міндеттерді шешу үшін өз білімін пайдалану.
  • Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, өңдеуге және өлшеп-орауға арналған машиналар мен желілердің жұмысын бақылау, жабдықтардың техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалау.
  • Өнімнің жаңа түрлеріне және технологиялық процестерге нормативтік құжаттаманы әзірлеу, қажетті технологиялық есептерді жүргізу.
  • Дайын өнім мен шикізаттың, сондай-ақ цехтық құжаттаманың есебін жүргізу.
  • Көшбасшылық, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, академиялық жазу, ғылыми зерттеулер және инклюзивті өзара іс-қимыл саласындағы білім мен дағдыларды көрсету, сондай-ақ оларды кәсіби және әлеуметтік-мәдени ортада тиімді, этикалық және жауапты қарым-қатынас пен шешім қабылдау үшін қолдану.
Top