Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінде технологиялық процестерді жүргізу үшін мамандар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Кәсіби қызметке кіріспе
Тамақтану физиологиясының негіздері
Аналитикалық және физколлоидтық химия
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
Тамақ қалдықтарын басқару
-
2 Оқу жылы
Қаржылық сауаттылық негіздері
Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы
Астық және астық өнімдерін тауартану
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиясы
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Көшбасшылық негіздері
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Ғылыми зерттеулердің негіздері және академиялық хат
Тағамдық химия
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақыла
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
Астықтың сапасын сараптау
-
3 Оқу жылы
Жасанды интеллект негіздері
Астықты қайта өндеу кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру
Құрама жем өндіру технологиясы
Нан және нан өнімдерінің технологиясы
Элеватор өндірісінің технологиясы мен жабдықтары
Нан, макарон және кондитер өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастыру
Ұн және жарма өнеркәсібінің технологиясы мен жабдықтары
Тамақ өнеркәсібіндегі Биотехнология
Нан пісіру өндірісінің жабдығы
Карамель және шоколад өнімдерін өндіру технологиясы
Торттар мен пирожный өндіру технологиясы
Кәмпит өндіру технологиясы
Печенье, вафли, кекстер және пряникті өнімдерді өндіру технологиясы
-
4 Оқу жылы
Алкогольсіз сусындар өндірісі
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Макарон өндірісінің технологиясы мен жабдықтары
Астықты терең өңдеу
Өңдеу өндірістерінің технологиялық желілерін жобалау
Өсімдік шикізатынан салауатты азық-түлік өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары
Ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Қайта өндеу өндірістерінің инновациялық технологиялары
Азық-түлік сапасын бақылаудың сандық әдістері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқа да факторлардың технологиялық процестерге әсерін анықтау.
- Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау.
- Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәнін меңгеріп, технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру.
- Өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын әдістерді қолдану, азық-түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін бақылау, тауарлардың жіктелуін жүргізу.
- Жасанды интеллект құралдары мен технологияларын пайдаланып, технологиялық ақпаратты алу және өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру.
- Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру.
- Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау.
- Дәлелдемелерге негізделген проблемалар мен қорытындыларды анықтау үшін әлемді түсіндіретін әдіснамалар негіздерін қолдану, кәсіби міндеттерді шешу үшін өз білімін пайдалану.
- Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, өңдеуге және өлшеп-орауға арналған машиналар мен желілердің жұмысын бақылау, жабдықтардың техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалау.
- Өнімнің жаңа түрлеріне және технологиялық процестерге нормативтік құжаттаманы әзірлеу, қажетті технологиялық есептерді жүргізу.
- Дайын өнім мен шикізаттың, сондай-ақ цехтық құжаттаманың есебін жүргізу.
- Көшбасшылық, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, академиялық жазу, ғылыми зерттеулер және инклюзивті өзара іс-қимыл саласындағы білім мен дағдыларды көрсету, сондай-ақ оларды кәсіби және әлеуметтік-мәдени ортада тиімді, этикалық және жауапты қарым-қатынас пен шешім қабылдау үшін қолдану.