Тамақ қалдықтарын басқару

  • Тамақ қалдықтарын басқару» пәні студенттерге азық-түлік өндірісіндегі қалдықтармен ұтымды жұмыс істеу бойынша білім қалыптастыруға бағытталған. Оқу барысында тамақ қалдықтарының көздері, түрлері мен көлемі, сондай-ақ оларды қайта өңдеу, жою және қайталама пайдалану технологиялары қарастырылады. Санитариялық-гигиеналық талаптар, экологиялық аспектілер және құқықтық реттеу мәселелеріне ерекше назар аударылады. Студенттер Zero Waste және циркулярлық экономика сияқты тұрақты дамудың халықаралық тәжірибелерін меңгереді. Пәнді игеру арқылы тағам өнеркәсібі кәсіпорындарында қалдықтарды азайту және экологиялық жауапкершілікті арттыру бойынша тиімді шешімдер қабылдауға мүмкіндік туады. Алынған білім қалдықтарды қауіпсіз әрі экономикалық тұрғыдан тиімді басқару жүйесін ұйымдастыруға көмектеседі.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top