Астықты терең өңдеу

  • Пән студенттерге жоғары қосылған құндылығы бар өнімдер алу үшін дәнді дақылдарды терең өңдеудің заманауи технологиялары бойынша теориялық білімдер мен практикалық дағдылар қалыптастырады. Дәндің фракциялық бөліну принциптері мен технологиялары, крахмал, клейковина, өсімдік ақуыздары, майлар, биоэтанол, сироптар және басқа құнды компоненттерді алу әдістері қарастырылады. Ерекше назар дәндің физика-химиялық қасиеттеріне, дайындау әдістеріне, гидротермиялық өңдеуге, ферменттеуге және экструзияға аударылады. Әртүрді дақылдарды (бидай, жүгері, қарабидай және т.б.) өңдеу схемалары, жабдықтар, өнім қауіпсіздігі мен стандарттау мәселелері зерттеледі. Қосымша өнімдерді тиімді пайдалану аспектілері және қалдықсыз өндіріс тәсілдері ашылады.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top