Тамақтану физиологиясы және нутрициология

  • Пәнді оқытудың мақсаты: қоректік заттардың өзара әрекеттесуінің функционалдық, метаболикалық және гигиеналық аспектілерін, сондай-ақ олардың адам ағзасына әсерін зерттеу. Курста тағамды таңдаудың, оның тағамдық және энергетикалық құндылығын бағалаудың, сондай-ақ ағзаның физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкес тағамдық заттар мен энергиямен қамтамасыз етілуінің үдерістері қарастырылады. Сонымен қатар, тамақтану бойынша ұсыныстарды практикалық қызметте қолдану және тамақтану саласындағы мемлекеттік саясаттың негізгі бағыттарын талдау мәселелеріне ерекше назар аударылады.
  • Образовательная программа 6B05112 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top