Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B05112 Биотехнология в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Биотехнологиялық өндірістерді жаңғырту жағдайында биологиялық нысандармен және қазіргі заманғы жабдықтармен жұмыс істеудің қазіргі заманғы эксперименттік әдістерін қолдануға қабілетті білікті, бәсекеге қабілетті бакалаврларды кешенді дайындау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B050 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B05 Жаратылыстану ғылымдары, математика және статистика
-
Дайындық бағыты 6B051 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тағам микробиологиясы
Техникалық микробиология
Физикалық және коллоидтық химия
Жоғары математика
Биохимия
Экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық модулі (экономика және кәсіпкерліктің негіздері, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, қаржылық сауаттылық негіздері)
-
2 Оқу жылы
Биотехнологиялық өндіріс шикізаттары мен өнімдерінің теориялық негіздері
Биотехнологияға кіріспе
Өсімдік шикізатын өңдеудің биотехнологиялық негіздері
Микроорганизмдер биотехнологиясы
Жасушаның молекулалық биологиясы
Биотехнологиялық нысаналарды өсіру технологиясы
Жалпы және молекулалық генетика
Тамақтану физиологиясы және нутрициология
Биотехнологиядағы үрдістер мен жабдықтар
Тамақтану гигиенасы
Биотехнологиялық жабдықтар
Кәсіпорындағы экономика және жоспарлау
Биотехнологиядағы ғылыми зерттеулердің негіздері
Биотехнологиялық зерттеу әдістемесі
Жасанды интеллектке кіріспе
-
3 Оқу жылы
Дәстүрлі емес шикізатты өңдеудің биотехнологиялық негіздері
Жасанды нейрондық желілерді әзірлеу
Өсімдік биотехнологиясы
Шарап және шарап жасау өндірісінің биотехнологиясы
Генетикалық түрлендірілген организмдер және биоқауіпсіздік
Ашыту өндірісінің биотехнологиясы
Гендік инженерия негіздері
Биотехнология нысандары
Тағамдық биотехнология
Ұлттық тағам өнімдерінің биотехнологиясы
Жануарлар биотехнологиясы
Нанобиотехнология
Тағамдық қоспалар және биологиялық белсенді заттар
Метрология, стандарттау және сертификаттау
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі
Объектілерді басқарудағы жасанды интеллект
Биологиялық белсенді заттардың микробиологиялық өндірісі
Стандарттау және сәйкестікті растау
Өндірістік биотехнология
Биотехнологиядағы заманауи әдістер
-
4 Оқу жылы
Ірімшік және сарысуды қайта өңдеу өнімдерінің биотехнологиясы
Нан өнімдерінің биотехнологиясы
Қайта өңдеу өндірістерінің микробиологиялық синтезі
Консерві өндірісінің биотехнологиясы
Субөнімдердің биотехнологиясы
Ақуыз заттардың биотехнологиясы
Ет және ет өнімдерінің биотехнологиясы
Мамандандырылған тамақ өнімдерінің биотехнологиясы
Сүт және сүт өнімдерінің биотехнологиясы
Ашытқы дақылдарының биотехнологиясы
Ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің биотехнологиясы
Тағам өнеркәсібінің ферменттік препараттары
Биотехнологиялық өндірісті бақылау және бағалау
Биотехнологиялық өндірістерді технохимиялық бақылау
Экология және биоалуантүрлілік
Қайта өңдеу кәсіпорындарын жобалау
Биотехнологиялық кәсіпорындарды жобалау
Экологиялық биотехнология
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметтегі міндеттерді шешу үшін экономика, құқық, кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық салаларындағы негізгі құзыреттіліктерді қалыптастырады.
- Қолданбалы ғылыми міндеттерді шешуде аналитикалық әдістерді тиімді пайдаланады.
- Биотехнологиялық үдерістерді негіздеу, әзірлеу және жетілдіру мақсатында молекулалық және жасушалық тетіктерді талдайды.
- Биотехнологиялық және азық-түлік үдерістерінің тиімділігі мен қауіпсіздігін арттыру мақсатында нысандардың биологиялық және микробиологиялық параметрлерін бағалайды.
- Заманауи әдістерді, технологияларды және жасанды интеллект құралдарын пайдалана отырып, ғылыми зерттеулердің нәтижелерін интерпретациялайды.
- Жаңа өнімдер мен үдерістерді жасау мақсатында заманауи әдістер мен технологияларды қолдана отырып, биотехнологиялық тәсілдерді әзірлейді.
- Заманауи өнеркәсіптік технологиялар негізінде функционалдық тағам өнімдерін өндірудегі биотехнологиялық үдерістерді талдайды.
- Биотехнологиялық кәсіпорындардың өндірістік үдерісіне қатыса отырып, азық-түлік өнімдерінің тиімділігін арттыру мақсатында шикізатты өңдеудің технологиялық шешімдерін әзірлейді.
- Өндірістің тіршілік қауіпсіздігін, сондай-ақ олардың жұмыс істеу және даму үдерісіндегі экономикалық әрі экологиялық аспектілерін ескере отырып, кәсіпорындарға арналған биотехнологиялық үдерістер мен жабдықтарды жобалайды.
- Биотехнологиялық үдерістердің нормативтік талаптар мен сапа стандарттарына сәйкестігін қамтамасыз ете отырып, оларды бақылау және стандарттау жүйелерін әзірлейді.