Ірімшік және сарысуды қайта өңдеу өнімдерінің биотехнологиясы

  • Пәнді оқытудың мақсаты: ірімшік және сарысуды өңдеу өнімдерін өндіру саласындағы өндірістік-технологиялық қызмет үшін қажетті білімдерді меңгеру. Пән аясында ірімшік өндірісінде қолданылатын бактериялық ашытқылардың жіктелуі, сондай-ақ ашытқыға арналған мәдениеттерді іріктеу дағдылары қарастырылады. Қышқыл сүтті және балқытылған (плавленый) ірімшіктерді өндірудің заманауи әдістерін меңгеруге, сондай-ақ сарысудан қоюлатылған және құрғақ өнімдерді алудың биотехнологиялық әдістерін жинақтауға ерекше назар аударылады.
  • Образовательная программа 6B05112 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top