Тағамдық химиясы

  • Мақсаты-білім алушыларда алынған мамандық бойынша білімге қоғамдық қажеттілікті түсінуді дамыту, сондай - ақ олардың болашақ практикалық қызмет саласы ретінде тамақ химиясына қатынасын қалыптастыру Мазмұны-Тамақ химиясына және адамның тамақтануына кіріспе. Ақуыз заттары. Ақуыздардың тамақтанудағы рөлі. Көмірсулар. Ағзадағы және тамақ құрамындағы функциялар. Липидтер (майлар мен майлар). Липидтердің биологиялық тиімділігі. Минералды заттар. Витаминдер. Органикалық қышқылдар тамақ жүйелерінің РН реттегіштері ретінде. Ферменттер. Азық-түлік шикізаты биологиялық объект ретінде. Азық-түлік қауіпсіздігі.
  • Образовательная программа 6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top