Тағам сапасын талдау

  • Мақсаты-студенттерді шикізат пен азық-түлік өнімдерінің сапасын талдау әдістерімен және келіп түсетін шикізат, өндірілетін өнім сапасының белгіленген нормативтік-техникалық құжаттама талаптарына, өндірістің рецептуралары мен технологиялық режимдеріне сәйкестігін тексеруді ұйымдастырумен таныстыру. Мазмұны-азық-түлік сапасы саласындағы заңдар мен кәсіби стандарттардың, соның ішінде сот-сараптама стандартының негізгі ережелері. Азық-түлік сапасының көрсеткіштерін анықтау әдістері. Зерттеудің өлшеу әдістері: инфрақызыл спектрометрия, молекулалық-люминесцентті спектрометрия, атомдық спектроскопия, поляриметрия, хроматография, реологиялық әдістер. Тамақ өнімдерінің сапасын бағалаудың химиялық әдістері: салыстырмалы тығыздық, қышқылдық, құрғақ заттар, ылғалдылық, су белсенділігі, ақуыз, липидтер, көмірсулар, витаминдер, минералдар, функционалдық-технологиялық қасиеттер. Азық-түлік қауіпсіздігі.
  • Образовательная программа 6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top