Ет өнімдері реологиясының негіздері

  • Мақсаты - ет өнімдерінің сапасының объективті сипаттамаларын алу үшін эксперименттік реологияны қолдану саласында қажетті теориялық және практикалық білім алу. Мазмұны - ет өнімдерінің реологиясының негізгі ұғымдары. Ет материалдары мен өнімдерінің реологиялық қасиеттерін өлшеу әдістері. Ет өнімдерінің консистенциясын, қаттылығын, сынғыштығын, адгезиясын, үйкелісін, жабысқақтығын, құрылымын сипаттайтын реологиялық қасиеттерін анықтау. Ет материалдары мен өнімдерінің құрылымдық-механикалық қасиеттерін анықтауға арналған өлшеу құралдары. Ет шикізаты мен дайын өнімнің сапасын бақылауды, реттеуді және басқаруды қамтамасыз етудегі реологияның рөлі.
  • Образовательная программа 6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top