Ірі қара шаруашылығы, сүт пен ет өндіру технологиясы

  • Мақсаты: студенттерді өз мемлекетімізбен шет мемлекеттердегі ірі қара шаруашылығының жағдайымен, ірі қараның биологиялық және шаруашылықтық ерекшеліктерімен таныстырып, одан аз шығын шығарып, экологиялық таза өнім алу үшін ұтымды пайдалануды үйрету. Мазмұны:Халық шаруашылығында мал шаруашылығы саласының дамуын білу. Малдың өсуі мен даму заңдылықтарын, ірі қара мал тұқымдары өнімділігінің ерекшеліктері мен бағыттарын зерделеу; ет және сүт өндіру технологиясы; жұмыс жүргізе білу: зоотехникалық есепке алу және сүт және ет өнімділігін жоспарлау, жыныстық-жас топтарын ескере отырып, малды азықтандыру және ұстау технологиясы, сондай-ақ жануарлардың сүт және ет көрсеткіштерін сапалы бағалау және малды бағалау.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top