Түйе шаруашылығы, шұбат, ет, жүн өндіру технологиясы

  • Мақсаты: ТМД және шет елдердегі түйе шаруашылығының қәзіргі жағдайымен, түйе түрлерімен, тұқымдарымен, биологиялық ерекшеліктеріменоқып үйрену. Мазмұны:түйелердің сыртқы, ішкі пішіні мен биологиялық ерекшеліктерін білу; түйелердің түрлері, тұқымдары және ерекше буданы; түйелердің тұқымы; түйелерді өсіру және өсіру; жұмыс сапалары және түйелерді пайдалану; түйелердің ет өнімділігі; түйе сүтін өндіру. Түйелердің жүн өнімділігі; түйелерді азықтандыру мен ұстаудың негіздерін; жас түйелерді азықтандыру; түйе шаруашылығындағы селекциялық-асылдандыру жұмыстары; мемлекеттік түйе өсіру қызметі; түйе шаруашылығындағы селекциялық жетістіктер. өнімді тұқымды түйелерін өсіру бойынша фермерлік шаруашылықтарды ұйымдастыруды білу.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top