Мал шаруашылығы микробиологиясы

  • Мақсаты: студенттерге жалпы микробиология, сапрофитті және зардапты микроорганизмдердің түрлі топтарымен танысу, олардың морфологиясы, жіктелуі мен физиологиясы, қоршаған орта факторларының микроорганизмдерге әсері табиғаттағы заттар айналымындағы, өндірістік процесстердегі, сау жануарлардың және олардың патологиясы кезіндегі микроорганизмдердің ролі туралы оқыту. Мазмұны:Микроорганизмдердің табиғаттағы рөлін, олардың морфологиясын, физиологиясын,биохимиясын, жіктелуін, микроорганизмдердің пайдалы қасиеттерін ауылшаруашылық өндірісінде практикалық қолдануды, микроорганизмдердің өмірлік белсенділігіне әсер ететін сыртқы факторларды, мал жемдерін ас қорытудағы микробиологиялық процестерді, Жем дайындаудың технологиялық процесінде зерттеу әдістерін меңгеру., сүт, сүт өнімдері, ет және былғары шикізаты микробиологиясы.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top