Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Бал және ара шаруашылығы өнімдерінің технологниясы
-
Мақсаты:студенттерге ара өнімдерінің (балауыз, бал, ара сүтшесі, тозаң, , ара уы), олардың химиялық құрамы, физикалық қасиеттері, алу, өңдеу, сақтау және пайдалану әдістері туралы білім беру. Тауартану ғылымының негіздерін және ара шаруашылығы өнімдерін стандарттауды көрсету. Мазмұны:Ара балын өндіру және қайта өңдеу, ара шаруашылығының негіздері, балшырындарды дайындау және балға айналдыру процестері, пісу мерзімі және химиялық құрамы, тағамдық қасиеттері, сорттары, сақтау және бал сапасын бағалауды талдау әдістері туралы білім. Балауыз шикізатын өңдеу және оны алу, сондай-ақ қолдану процестері туралы дағдыларды дамытады: тозаң, сүт, прополис және Ара уы; бал сорттарын алу, сақтау және сапалы ажырату; өнімнің ылғалдылық көрсеткіштері, жалғандығы және табиғилығы; балауыз шикізатын және жасанды балауызды өңдеу әдістері.
-
Образовательная программа 6B08210 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
-
Несиелер 4
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 2