Жылқы шаруашылығы, қымыз және етін өндіру технологиясы

  • Мақсаты: студенттерді өз мемлекетіміздегі, ТМД және шет елдердегі жылқы шаруашылығының қазіргі жағдайымен, жылқылардың биологиялық және шаруашылыққа пайдалы қасиеттерімен таныстырып, одан әрі жоғары сапалы өнім өндіру үшін тиімді пайдалануды оқып үйрету. Мазмұны:Пән жылқы шаруашылығы және өсірілетін жылқы тұқымдары саласындағы олардың өнімді бағыттары бойынша білім негіздерін зерделейді; шағылыстыру компаниясын ұйымдастыру және жылқы етін өндіру үшін азықтандыру және бордақылау технологиясы, асыл тұқымды жылқыларды дәстүрлі ет өнімдерін дайындау, сондай-ақ жылқы шаруашылығы мен жеке қосалқы шаруашылықтар жағдайында қымыз дайындаудың тағамдық құндылығы мен технологиясы туралы білім.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top