Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Гастрономия және бар мәдениеті
-
Мақсаты: білім алушыларда әлем халықтарының гастрономиясының тарихи-этнографиялық ерекшеліктері саласында практикалық дағдыларды қалыптастыру және оларды туристік сервиске енгізу, сондай-ақ бардың жұмысын ұйымдастыру; шарап-арақ бұйымдарының, сусындардың, деликатес өнімдері мен тағамдардың сипаттамалары; аралас сусындарды дайындау технологиялары. Мазмұны: гастрономияның ерекшеліктері, әлем халықтарының дәстүрлі тағамдары, географиялық ортаға және халықтың тарихи тәжірибесіне тәуелділік, дәстүрлі әдет-ғұрыптар, рәсімдер және жергілікті халықтың тамақтану мәдениеті, туризм тәжірибесіндегі аспаздық мұраның практикалық құндылығы. Бар ісінің даму тарихы. Барлардың сипаттамасы және олардың түрлері. Барларға арналған ыдыс-аяқ пен жабдықтың сипаттамасы. Аралас сусындар мен коктейльдерді дайындаудың жіктелуі мен әдістері. Алкогольсіз сусындардың әртүрлі түрлерінің сипаттамасы. Алкогольді ішімдіктердің әртүрлі түрлерінің сипаттамасы.
-
Образовательная программа 6B11111 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
-
Несиелер 6
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 3
-
Семестр 2