Гастрономия және бар мәдениеті

  • Мақсаты: білім алушыларда әлем халықтарының гастрономиясының тарихи-этнографиялық ерекшеліктері саласында практикалық дағдыларды қалыптастыру және оларды туристік сервиске енгізу, сондай-ақ бардың жұмысын ұйымдастыру; шарап-арақ бұйымдарының, сусындардың, деликатес өнімдері мен тағамдардың сипаттамалары; аралас сусындарды дайындау технологиялары. Мазмұны: гастрономияның ерекшеліктері, әлем халықтарының дәстүрлі тағамдары, географиялық ортаға және халықтың тарихи тәжірибесіне тәуелділік, дәстүрлі әдет-ғұрыптар, рәсімдер және жергілікті халықтың тамақтану мәдениеті, туризм тәжірибесіндегі аспаздық мұраның практикалық құндылығы. Бар ісінің даму тарихы. Барлардың сипаттамасы және олардың түрлері. Барларға арналған ыдыс-аяқ пен жабдықтың сипаттамасы. Аралас сусындар мен коктейльдерді дайындаудың жіктелуі мен әдістері. Алкогольсіз сусындардың әртүрлі түрлерінің сипаттамасы. Алкогольді ішімдіктердің әртүрлі түрлерінің сипаттамасы.
  • Образовательная программа 6B11111 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top