Нан және нанбөлішке өнімдерінің технологиясы

  • Мақсаты: нан пісіру өндірісіндегі негізгі терминдер мен анықтамаларды және ассортименттерді, қолданылатын шикізатты және нан дайындаудың технологиялық схемасын зерттеу. Мазмұны: халықтың тамақтануындағы нанның маңызы. Нан пісірудің даму тарихы. Нан дайындаудың технологиялық схемасы. Наубайхана өндірісінің шикізаты. Шикізатты қолдану, сақтау және дайындау. Қамырды дайындау және кесу. Нан пісіру. Нанды сақтау, тасымалдау. Нанның шығуы. Нанның сапасы. Нанның ақаулары мен аурулары. Нан өнімдерінің ассортименті. Дайын нан өнімдері сапасының физика-химиялық көрсеткіштерін анықтау әдістері. Нан-тоқаш өнімдерінің үгіндісінің ылғалдылығын анықтау. Нан-тоқаш өнімдерінің қышқылдығын анықтау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top