Өңдеу өнеркәсібіндегі тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар

  • Мақсаты: көмірсулар туралы жалпы ұғымды, олардың биологиялық рөлін, жіктелуін жетілдіру, сахароза молекуласының құрылымын негіздеу, заттардың құрамы мен құрылымы, олардың қасиеттері мен функциялары арасындағы байланысты анықтау, функционалды топтарға сапалы реакция ұғымын жүйеге келтіру Мазмұны: Өңдеу өнеркәсібіндегі тағамдық қоспаларды өндіру туралы жалпы мәліметтер. Тағамдық қоспалардың классификациясы. Тамақ өнімдерінің сыртқы түрін жақсартатын заттар. Тамақ өнімдерінің құрылымын және физика-химиялық қасиеттерін өзгертетін заттар. Тағамдық қоспалар: жіктелуі, реттелуі, бақылауы. Консерванттар, антиоксиданттар (антиоксиданттар). Каротиноидты бояғыштарды талдау. Талданатын өнімдерден синтетикалық бояғыштарды алу. Талданатын ұннан қатты фазалық экстракция арқылы синтетикалық бояғыштарды алу.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top