Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Өңдеу өндірістері шикізаттары-ның, жартылай дүмбілдерінің, дайын өнімдерінің реологиясы
-
Мақсаты: азық материалдарының инженерлік реологиясының негіздерін зерделеу, студенттердің азық массаларының құрылымын қалыптастыру саласындағы білімін, біліктілігі мен дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: реологияның негізгі түсініктері мен анықтамалары. Азық массаларының физика-механикалық қасиеттері. Реологиялық денелердің механикалық модельдері. Тағам өнімдерінің реологиялық классификациясы. Тағамның реологиялық қасиеттері. Тиксотропты қасиеттері. Дірілдің әсері. Жабысқақ және үйкеліс қасиеттері. Тұтқырлық, адгезия және үйкеліс қасиеттерін анықтау әдістері. Технологиялық процестерді, жабдықтарды есептеу кезіндегі физика-механикалық қасиеттерді пайдалану және өңдеу өндірістерінің шикізатының, жартылай фабрикаттарының сапасын бақылау
-
Образовательная программа 6B07250 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
-
Несиелер 6
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 2