Өңдеу өндірістері өнімдерін бақылау және бағалау

  • Мақсаты: тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында өнім сапасын бақылау әдістерін зерделеу, өнім сапасын бақылау тәртібін түсіндіру. Мазмұны: өнім сапасы туралы түсінік. Азық-түлік өнімдерінің қасиеттері, өнім сапасының көрсеткіштері. Өнім сапасын бағалау әдістері. Сапа міндеттері және технохимиялық бақылау. Өнім сапасын арттырудағы стандарттаудың рөлі. Тағамның органолептикалық талдауы. Қатты заттар мен ылғалдылықты анықтау. Ақуыздарды, майларды, көмірсуларды анықтау. Алкогольді, қышқылдықты анықтау. Күл құрамын, хлоридтердің минералды қоспаларын анықтау. С витаминінің құрамын анықтау. Нақты уақыт режимінде шикізат пен дайын өнімнің сапасын автоматты түрде бақылау; ақауларды, бөгде заттарды анықтау; өнімнің жарамдылық мерзімін болжау; және ЖИ элементтерін қолдана отырып, өнімнің температурасын, тығыздығын анықтау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top