Өсімдік шикізаттарын өңдеудің физикахимиялық негіздері және жалпы принциптері

  • Мақсаты: Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің физикалық, механикалық құрылысын, фракционды, жылу физикалық, электрофизикалық, аэродинамикалық, гигроскопиялық құрамын үйрену. Мазмұны: Кіріспе. Біріңғай емес жүйелер. Жылулық, масса алмасу процесстері «Дисперсті» және «коллоидті» жүйелер. Бидай, ұн, жарма, құрама жем алудың технологиясының теориялық негіздері. Нан, макарон және кондитерлік өнімдер өндірісінң теориялық негіздері. Қантты және крахмал сірне өндірісі технологиясының теориялық нездері. Ашыту өндірісінің теориялық негіздері. Шарап өндірісі технологиясының теориялық негіздері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top