Макарон және ұнды кондитер өнімдерінің технологиясы

  • Мақсаты: макарон және кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясын, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылау әдістерін зерттеу. Мазмұны: МЕСТ бойынша макарон және кондитерлік өнімдердің жіктелуі және ассортименті. Макарон өндірісінің негізгі кезеңдері. Макарон өнімдерін өндіруге арналған негізгі шикізат. Шикізатты өндіріске дайындау. Макарон өнімдерінің сапасына қойылатын талаптар. Дайын өнімді сұрыптау, қаптау және сақтау. Ақауды қайта өңдеу. Макарон өнімдерінің дәстүрлі емес түрлерін өндіру. Карамель, кәмпит және ирис өндірісі. Сағыз-пастиль бұйымдарын өндіру. Шоколад, какао ұнтағы және шоколадты жартылай фабрикаттар өндірісіндегі негізгі шикізат ретінде тауарлық какао бұршақтары.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top