Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Дұрыс тамақтану негіздері
-
Мақсаты: Адамның жалпы мәдениетінің құрамдас бөлігі ретінде тамақтанудың әлеуметтік-мәдени аспектілері мен дұрыс тамақтану ережелері туралы түсінікті қалыптастыру. Мазмұны: халықтың денсаулығы мен дұрыс тамақтануының әлеуметтік-экономикалық мәселелері. Адамның тамақтану ғылымы. Тамақтанудың негізгі және балама теориялары. Тамақтанудың негізгі ережелері. Рационалды тамақтану принциптері. Адам ағзасындағы зат алмасуды, ағзадағы ақуыздардың, липидтердің және көмірсулардың рөлін зерттеу. Азық-түлік топтарының сипаттамалары, өнімдегі тағамға қарсы компоненттердің түрлері. Тамақтану рационын ойластыру.
-
Образовательная программа 6B07250 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
-
Несиелер 4
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 1
-
Семестр 1