Дұрыс тамақтану негіздері

  • Мақсаты: Адамның жалпы мәдениетінің құрамдас бөлігі ретінде тамақтанудың әлеуметтік-мәдени аспектілері мен дұрыс тамақтану ережелері туралы түсінікті қалыптастыру. Мазмұны: халықтың денсаулығы мен дұрыс тамақтануының әлеуметтік-экономикалық мәселелері. Адамның тамақтану ғылымы. Тамақтанудың негізгі және балама теориялары. Тамақтанудың негізгі ережелері. Рационалды тамақтану принциптері. Адам ағзасындағы зат алмасуды, ағзадағы ақуыздардың, липидтердің және көмірсулардың рөлін зерттеу. Азық-түлік топтарының сипаттамалары, өнімдегі тағамға қарсы компоненттердің түрлері. Тамақтану рационын ойластыру.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top