Тамақ өнімдерінің химиясы

  • Мақсаты: тағам туралы түсінік қалыптастыру және тағам ұғымын химия тұрғысынан түсіндіру. Мазмұны: жоғары сапалы өнімді алу туралы түсінік. Ақуыздар. Тағам құрылымы, қасиеттері, функциялары. Тамақтанудағы рөлі. Ферменттер. Витаминдер. Көмірсулар. Құрылымы, қасиеттері, тамақтанудағы маңызы. Липидтер. Минералды заттар. Тағамдық қоспалар. Консерванттар. Сүт өнімдері. Жемістер мен көкөністер. Ет өнімдері. Адамның негізгі қоректік заттарға қажеттілігі- ақуыздар, көмірсулар, майлар, дәрумендер, минералдар. Бос және байланысқан су. Судың физикалық және термодинамикалық сипаттамалары. Судың көмірсулар мен липидтермен әрекеттесуі
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top