Өңдеу өндірістері өнімдерін өңдеу және зерттеудің арнайы әдістері

  • Мақсаты: технологиялық процестің барлық кезеңдерінде тамақ материалдарының құрылымдық-механикалық қасиеттерін анықтауға арналған әдістері мен құралдарын зерттеу. Мазмұны: Тамақ өнімдерінің термиялық өңдеу негіздерін меңгеру, өнімнің құрылымдық-механикалық, физика-химиялық және органолептикалық қасиеттерінің өзгеруін бақылау. Тамақ өнімдерін термиялық өңдеудегі негізгі әдістерін, азық өнімдерін инфрақызыл сәулемен өңдеу әдістерін, инфрақызыл сәулелену көздерін енгізу. Дайын өнімнің сапалық сипаттамалары. Электростатикалық өрісте ауыспалы электр тогымен тамақ өнімдерін өңдеу. Акустикалық әдістерді қолдана отырып, тамақ өнімдерін өңдеудің стандартты сынақтарын жүргізу әдістері
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top