Тамақ микробиологиясы

  • Мақсаты: тағамды ластайтын микроорганизмдерді зерттеу, тамақтанудың бұзылуын тудыратын микроорганизмдерді зерттеу; ауру тудыратын қоздырғыштар; ірімшік, йогурт, нан, сыра және шарап сияқты ашытылған тағамдарды өндіру үшін қолданылатын микробтар; және басқа да пайдалы функциялары бар микробтар – пробиотиктерді зерттеу. Мазмұны: тағамның микробиологиялық қауіпсіздігінің теориялық негіздері. Микроорганизмдерді сынамалық дайындау, өсіру және индикациялау және сәйкестендіру әдістерін тәжірибеде қолдану, микробиоталардың бұзылуына сипаттама. Шикізат пен азық өнімдерінің санитарлық жағдайы мен қауіпсіздігінің көрсеткіштерін, микроорганизмдерге түрлі факторлардың әсерін және дайын өнімнің микробиологиялық қауіпсіздігін қолдануды сипаттай білу.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top