Жануарлардан алынатын шикізатты өңдеуге арналған машиналар мен аппараттарды есептеу және құрастыру

  • Пән ет, балық, сүт, жұмыртқа және жанама өнімдер (сүйек, май, қан) сияқты жануарлардан алынатын шикізатты өңдеудің әртүрлі кезеңдерінде қолданылатын машиналар мен аппараттардың кең ауқымын қамтиды. Құрылғыға, жұмыс принциптеріне және жабдықтың параметрлерін есептеуге, соның ішінде ұсақтау машиналарына, сепараторларға, пісіргіштерге, автоклавтарға және орау машиналарына назар аударылады. Сонымен қатар, машиналарды қайта өңделетін шикізаттың нақты технологиялық міндеттері мен қасиеттеріне бейімдеу мәселелері қарастырылады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top