Өсімдік тектес шикізатты өңдеуге арналған машиналар мен аппараттарды есептеу және құрастыру

  • Студенттерге өсімдік материалдарын өңдеуге арналған жабдықты жобалаудың негізгі принциптерін жан-жақты зерттеуге мүмкіндік береді. Бұл пән болашақ мамандарда тамақ, аграрлық және қайта өңдеу өнеркәсібінде қолданылатын машиналарды әзірлеу, есептеу және жаңарту үшін қажет терең теориялық білім мен қолданбалы дағдыларды қалыптастырады. Студенттер қайта өңделетін өсімдік шикізатының қасиеттерін талдаудан бастап энергияны үнемдейтін және экологиялық таза жабдықты жобалауға дейінгі көптеген аспектілерді меңгереді. Өсімдік материалдарының физика-механикалық қасиеттерін зерттеуге ерекше назар аударылады, өйткені олардың механикалық, жылу немесе химиялық әсер ету кезіндегі мінез-құлқын түсіну жабдықты жобалауда шешуші рөл атқарады. Тәртіп сенімділіктің, өнімділіктің және қауіпсіздіктің заманауи талаптарына жауап беретін құрылғыларды жобалауға баса назар аударады. Мысалы, ұнтақтау, кептіру, престеу және экстракциялау машиналары олардың нақты қолданылуын және ылғалдылық, қаттылық немесе жасуша тінінің құрылымы сияқты қайта өңделетін шикізаттың қасиеттерін ескере отырып жасалған.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top