Өсімдік тектес шикізатты өңдеуге арналған жылу және масса алмасу жабдықтары

  • Өсімдік тектес шикізатты өңдеудегі жылу және масса алмасу процестерінің рөлі. Өңделетін шикізаттың негізгі түрлері: дәнді дақылдар, майлы дақылдар, көкөністер, жемістер, тамыр дақылдары. Жылу және масса алмасу жабдықтарын қолдану мысалдары: кептіру, экстракция, пастерлеу, концентрация. Жабдықты жобалаудағы заманауи тенденциялар мен инновациялар. Жылу беру заңдары: жылу өткізгіштік, конвекция, сәулелену. Өсімдік шикізатын өңдеудің технологиялық процестеріндегі жылу балансының негіздері. Жылу процестерінің мысалдары: кептіру, қыздыру, қуыру, пастерлеу, зарарсыздандыру. Шикізат пен қайта өңдеу өнімдерінің сапасына жылу әсері. Пән студенттерде қайта өңдеу өнеркәсібінде қолданылатын жабдықты жобалау, жаңарту және тиімді пайдалану үшін қажетті жан-жақты білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады. Осы пәнді меңгерген түлектер өсімдік шикізатын өңдеу үшін инновациялық технологияларды енгізуге қабілетті білікті инженерлер болады
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top