Жануар тектес шикізатты қайта өңдеуге арналған механикалық және гидромеханикалық жабдықтар

  • Жануарлардан алынатын шикізатты өңдеудегі механикалық және гидромеханикалық жабдықтардың маңызы. Жануарлардан алынатын шикізаттың жіктелуі: ет, балық, сүт, жұмыртқа, жанама өнімдер (сүйек, май, қан). Қайта өңдеудің технологиялық процестеріне шолу: кесу, ұсақтау, гомогенизация, пісіру, салқындату, орау. Шикізатты қайта өңдеуге арналған жабдықты әзірлеудегі заманауи үрдістер. Пән студенттерде жануарлардан алынатын шикізатты өңдеуде қолданылатын механикалық және гидромеханикалық жабдықтарды әзірлеу, пайдалану және жаңарту үшін қажетті кәсіби білім мен дағдыларды қалыптастырады. Түлектер өндірістің тиімділігін, сенімділігін және экологиялық тұрақтылығын арттыру үшін заманауи технологияларды енгізе алатын сұранысқа ие мамандарға айналуда.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top