Жануар тектес шикізатты өңдеуге арналған жылу және масса алмасу жабдықтары

  • Жануарлардан алынатын шикізатты өңдеудегі жылу және масса алмасу процестерінің маңызы. Шикізаттың сипаттамасы: ет, балық, сүт, жұмыртқа және жанама өнімдер (сүйек, қан, май). Шикізатты өңдеудің негізгі технологиялық процестері: пісіру, зарарсыздандыру, пастерлеу, салқындату, концентрация, экстракция. Жылу және масса алмасу жабдықтарындағы заманауи тенденциялар мен инновациялар. Жылу беру заңдары: жылу өткізгіштік, конвекция, сәулелену. Шикізатты өңдеуде жылу процестерін қолдану: қыздыру, пісіру, пастерлеу, зарарсыздандыру, қуыру. Температураның жануарлардан алынатын шикізаттың қасиеттеріне әсері (ақуыздардың, майлардың, ылғалдың құрылымы). Технологиялық процестердегі жылу баланстары. Пән студенттерде жануарлардан алынатын шикізатты өңдеуге арналған жабдықты жобалау, жаңғырту және тиімді пайдалану үшін қажетті жан-жақты білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top