Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Жануар тектес шикізатты өңдеуге арналған жылу және масса алмасу жабдықтары
-
Жануарлардан алынатын шикізатты өңдеудегі жылу және масса алмасу процестерінің маңызы. Шикізаттың сипаттамасы: ет, балық, сүт, жұмыртқа және жанама өнімдер (сүйек, қан, май). Шикізатты өңдеудің негізгі технологиялық процестері: пісіру, зарарсыздандыру, пастерлеу, салқындату, концентрация, экстракция. Жылу және масса алмасу жабдықтарындағы заманауи тенденциялар мен инновациялар. Жылу беру заңдары: жылу өткізгіштік, конвекция, сәулелену. Шикізатты өңдеуде жылу процестерін қолдану: қыздыру, пісіру, пастерлеу, зарарсыздандыру, қуыру. Температураның жануарлардан алынатын шикізаттың қасиеттеріне әсері (ақуыздардың, майлардың, ылғалдың құрылымы). Технологиялық процестердегі жылу баланстары. Пән студенттерде жануарлардан алынатын шикізатты өңдеуге арналған жабдықты жобалау, жаңғырту және тиімді пайдалану үшін қажетті жан-жақты білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады.
-
Образовательная программа 6B07105 Технологиялық машиналар және жабдықтар
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 4
-
Семестр 1