Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Биотехнология негіздері
-
Мақсаты: Микроорганизмдердің, өсімдіктер мен жануарлардың жасушаларымен таныстыру және жасушалармен жұмыс істеу әдістерін, қоректік орталардың құрамын меңгеру, асептика шараларын сипаттау және стерильді жағдайда жұмыс істеу. Мазмұны: Әр түрлі биологиялық жүйелерді, соның ішінде тірі организмдерді (микроорганизмдерден жануарлар мен өсімдік жасушаларына дейін) және олардың компоненттерін (ферменттер, витаминдер және т.б.) қолдана отырып технологиялық процестерді, адамдар білетін және қолданатын көптеген дәстүрлі процестерді: сыра қайнату, пісіру, шарап жасау, ірімшік көптеген шығыс ащы соустарды дайындау, жасау, сонымен қатар қалдықтарды жоюдың әр түрлі әдістерін зерттейді. Биотехнология саласындағы эксперименттік және теориялық зерттеулердің негізгі заманауи әдістеріне ие болу.
-
Образовательная программа 6B07253 Тамақ қауіпсіздігі және инженерия
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1