Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақ қауіпсіздігі
-
Мақсаты: тағамның химиялық құрамын және оның компоненттерінің биологиялық белсенділігін зерттеу. Мазмұны: ағзаның иммунобиологиялық мәртебесіне жағымды әсер ететін және оның инфекциялық агенттер мен улы заттарға төзімділігін арттыратын, метаболизмді қалыпқа келтіретін, ағзаның қорғаныш қасиеттерін арттыратын ұтымды тамақтану. Ағзадағы метаболизм екі үздіксіз және өзара байланысты метаболикалық процестермен сипатталады: биологиялық құрылымдардың жаңаруын,ағзаның өсуі мен дамуын, оның үздіксіз қалпына келуін қамтамасыз ететін анаболизм және олардың энергетикалық және пластикалық ресурстарын қолдана отырып, биоқұрылымдардың катаболизмі. Метаболизмнің негізгі процестері.
-
Образовательная программа 6B07253 Тамақ қауіпсіздігі және инженерия
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 4
-
Семестр 1