Ауыл шаруашылық өнімдерін дайындауды механикаландыру және сақтау

  • Мақсаты: Ауылшаруашылық өнімдерін дайындау және сақтау технологиясын және қолданылатын техникалық құрамдар жайлы мағұлмат алу. Мазмұны: Механикалық шығындар. Сулы өнімдерді сақтау барысындағы шығын ерекшеліктері. Дәнді сақтау және қайта өңдеу процессіндегі химиялық құрамының өзгерушеңдігі мен маңызы. Астық сапасын анықтау тәсілдерін стандарттау.Көкөніс жәнө жеміс-жидек өнімдерінің тауарлық сапасы. Азық-түліктік, мал азыктық қорлар ды және туқымдық дәндерді сақтаудың теориясы мен тәжірибесі. АӨК кешеніндегі өнімдері қайта өңдеу үрдістерін, жаратылысын, құрамын, өндіру тәсілдерін, сапасын арттыру, үнемді пайдалану жолдарын білу. АӨК өнімдерінің жіктелуі, олардың түрлерімен танысу. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу үрдістерін жобалау және негізгі шешімдері. Қайта өңдеу үрдістерінің технологиялық негіздерін қалыптастыру
  • Образовательная программа 6B08710 Аграрлық техника және технология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top