Шикізат пен өнімнің сапасын органолептикалық бағалау

  • Азық-түлік тауарларының сапасын тауарлық сараптаудағы органолептикалық бағалаудың рөлі қарастырылады, дегустациялық талдауда объективті және қайталанатын нәтижелерді қамтамасыз ету үшін қажетті негізгі жағдайлар баяндалады. Сарапшы-дегустаторларға қойылатын заманауи талаптар және баллдық шәкілдерді әзірлеу мен бейінді талдауда қолданылатын сараптамалық әдістер. Азық-түлік тауарлары сапасының көрсеткіштері. Өнім сапасының органолептикалық көрсеткіштерінің номенклатурасы. Өнімдердің компоненттері мен сенсорлық қасиеттері. Органолептиканың психофизиологиялық негіздері.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top