Техникалық микробиология

  • Пәннің мақсаты – тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын микроорганизмдердің физиологиясын түсіну, оларды өсіру жағдайларын зерттеу, тамақ өндірісінің технологиялық схемаларымен, шикізаттармен, жабдықтармен таныстыру, азық-түлік өнімдерін өндіруде қолданылатын микроорганизмдердің физиологиялық ерекшеліктерін, дайын өнімнің сапасын бақылау әдістері, синтетикалық қабілеті жоғары микроағзалардың штаммдарын іріктеуді меңгерту. Пәнді оқудың мақсаты – микробтық биотехнологияның дамуын көрсету, оның жетістіктерін өндіріске енгізу қазіргі заманның азық-түлік, шикізат, экология және энергетика сияқты жаһандық мәселелерін шешуге ықпал етеді.
  • Образовательная программа 6B07260 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top